foto ‘ s door John Fortunato

Mike Diffley, 2013 met PGA Teacher of the Year, vertelt ons hoe je een solide, consistente swing kunt bouwen.

1. Laten we beginnen met balans, de basis van alles. Als je terug op je hielen of vooruit op je tenen tijdens de swing, je handen en lichaam zal proberen te compenseren op een bepaalde manier om de club hoofd naar de bal. Dat zal allerlei dingen in je swing ten slechte veranderen. Je kunt geen andere swing fout te repareren totdat je swing in balans. Wanneer u wilt verbeteren, je nodig hebt om te beginnen met iets harder dan uw gewenste eindresultaat te doen. Een knots zwaaien terwijl je op het schuim staat is een stuk moeilijker dan met je voeten op de grond zwaaien. Als je in balans kunt blijven op de boomstam, kun je het op de grond doen.

2. Elke speler die ik ooit heb onderwezen heeft me gevraagd hoe ik meer consistente resultaten van hun swing kan krijgen. Een sleutel is om te werken aan een afhaalmaaltijd uit één stuk. We willen dat de handen en het lichaam synchroon werken. Je wilt niet te hands-georiënteerd zijn omdat je dan je lichaam onderbreekt, niet zo veel macht krijgt, en je hebt minder controle over de club. Je wilt de club bewegen met je schouders of je borst, niet met je handen. Handen spelers produceren geen macht en ze produceren geen consistentie.

3. Oefen je tempo — en vertraag het! Je kunt bijna niet te langzaam zwaaien. In al mijn jaren van lesgeven, heb ik waarschijnlijk maar twee mensen verteld om sneller te zwaaien. Swingende in tempo laat je handen en lichaam vierkant de club gezicht aan de juiste lijn. Het laat je lichaam ook zijn gewicht in de juiste volgorde verschuiven voor maximaal vermogen.

4. Ontspan je en laat het los. Vergeet niet, de golf swing is niet verticaal, noch is het horizontaal of plat. Het volgt een gekantelde cirkel. Als je langs dat pad slingert, krijg je consistentere resultaten.


5. Nu dat je een stevige swing, laten we gaan waar het allemaal echt begint-in je hoofd met een geluid pre-shot routine. Het belangrijkste is om niet vast te zitten met monteurs. Je wordt robotachtig en probeert een perfecte beweging te creëren, wat alleen maar spanning creëert. Spanning is de vijand van de golf swing. Ik begin achter de bal, visualiseer het schot dat ik wil raken. Ik zal niet lopen naar de bal totdat ik “zie” de kromming en de hoogte van de bal vlucht, evenals het doel. Als ik er klaar voor ben, zet ik een stap naar de bal en haal een adem in, dan een uit, om de spanning los te laten. Dan stap ik naar de bal, controleer de club gezicht voor uitlijning, zet mijn lichaam naar de club, en neem mijn greep laatste omdat ik niet wil spanning op te bouwen door het eerder vast te grijpen. Dan waggel ik en ga.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.