gewoonlijk vermijd ik het toewijzen van kenmerken aan hele groepen mensen.Ik vind het vreemd om te zeggen dat alle millennials en boomers een bepaalde manier zijn, dat mensen van een bepaalde nationaliteit onbeleefd zijn, dat een geslacht geen idee heeft, terwijl je eigenlijk meestal alleen maar praat over een klein aantal middenklasse mensen, of meer beschamend, helemaal niemand.

er zijn zoveel factoren, zoveel nuance verloren, wanneer glazuren over iemands ras, klasse, seksualiteit, ervaring in de kindertijd, familie dynamiek.

maar elke 31-jarige die ik ken is ongelukkig.Ik ging onlangs naar een meisjesnacht met een groep vrouwen die ik van de universiteit losjes ken, en halverwege merkte ik hoe ongelukkig iedereen aan tafel was. Er was een gescheiden vrouw, een pasgetrouwd, iemand die terloops date en een andere ouder. Maar niets van dat alles leek te maken om hun over het algemeen miserabele disposities.Toen ik er meer over nadacht, realiseerde ik me dat, of het nu mijn goede vrienden, kennissen zijn, op dit halfrond wonen of nooit mijn staat hebben verlaten, elke 31-jarige in een staat van verveling lijkt te zijn.

iets over de leeftijd heeft deze mensen wakker gemaakt tot de wereld. Ik denk voor de eerste keer dat ze denken, ahem, wij denken: “ben ik bijna uit de tijd?”

ze beginnen rond te kijken naar de vorm van hun leven en beseffen dat dit de vorm van hun leven is. Het zijn ook niet alleen vrouwen. De meeste mannen die ik ken zijn ook in de malaise beland.

iedereen leek door 30 te varen, maar 31 was het mentale blok. Misschien worden we niet rijk. Misschien worden we niet beroemd. Misschien is deze baan de “carrière” waarvan we dachten dat die ons om de hoek opwachtte. Komt er een grote liefde? Gaan onze ouders echt dood? We kennen er al een paar.

maakt het eindelijk uit dat u het hele weekend prosecco en blikjes bier hebt gezonken? Ligt het aan mij of voelt de huid op mijn borst iets losser? Haalt het me allemaal in? Hebben alle kleine en grote beslissingen die ik heb genomen in de afgelopen 31 jaar betekend dat dit is waar ik ben geland?

wel, ja.

dan is er natuurlijk de grote beslissing – degene waar als je niets doet, het er echt toe doet, en als je iets doet, het er echt toe doet.

schijnbaar draait de dag na het jaar 31 om zweten en vragen “moet ik een baby krijgen”? De volgende vraag is soms ” en met wie?”, maar ik heb veel getrouwde vrienden die beslissen of ze kindervrij zullen zijn of niet. Het is niet alleen een freak out voor de alleenstaande persoon.

soms is de beslissing pijnlijk, en soms, veel erger, is de beslissing niet echt van hen.

de babyvraag is slechts een deel van het milieu van het begin van de jaren ‘ 30. Er is een duidelijk verlies aan ambitie. Mensen die jarenlang hebben gestreefd en sjoemelen zijn plotseling vragen het allemaal. Als ze er niet blij mee zijn dat ze door hun baan worden gedefinieerd, waar willen ze dan door worden gedefinieerd?

vrienden? Familie? Appartement? Karakter? Een baan lijkt het makkelijkst als je er echt mee worstelt. Je hoeft de persoon die je bent niet leuk te vinden als je wordt gedefinieerd door je werk.

toen ze met een vriendin hierover sprak, reageerde ze grimmig: “I plan to have my freak out when I am Carrie Bradshaw’ s age.”

ik schrijf dit bijna alsof ik een passieve waarnemer ben, maar natuurlijk maak ik er deel van uit. Ik ben 31. Ik word plotseling verteerd door de vraag of ik woon in de voorstad waar ik het gelukkigst zou kunnen zijn, of ik nog een baby moet krijgen (de eeuwige vraag), wat ik moet doen met mijn carrière, of ik echt de zorg over alle hierboven genoemde of niet.

ik denk dat er meer nihilistische kant is aan millennials dan welke vorige generatie dan ook – niet om twee te klinken, maar het is moeilijk om over de toekomst te dagdromen als ik al weken in bosbrandrook stik en regenwouden verdwijnen met een snelheid van 30 voetbalvelden per minuut.

ik denk niet dat millennials een bijzonder verwende generatie zijn, maar vanwege veel economische en sociale factoren hebben ze veel langer over zichzelf kunnen nadenken dan iemand anders voor hen. Vorige generaties hadden waarschijnlijk hun” Ik ben niet echt zo speciaal ” realisatie begin 20 toen ze fulltime werkten, onroerend goed kochten en kinderen kregen.

Millennials hebben gedurende hun twintiger jaren een goed gedocumenteerde langdurige adolescentie gehad, veel langer om egocentrisch te zijn. De kater veroorzaakt door de realisatie leven kan niet gaan zoals het was verondersteld te gaan is veel ernstiger. Ze zitten ook vast in onstabiel werk en kopen geen onroerend goed.

het is niet dat het een inherent slechte zaak is om na te denken over wat je wilt, wat je denkt over jezelf en wat je gelukkig maakt, maar er is een innerlijk leven en er is piekeren – en piekeren zal je meestal alleen maar tot wanhoop drijven. Het is niet leuk om te veel aan jezelf te denken, de conclusies, De angst, het niet aflatende op en neer meten. Het zal niet eindigen als jij gelukkig bent.

ik hoorde de schrijfster Sisonke Msimang refereren aan de “teleurstelling en vrijheid” van haar veertiger zijn. Misschien komt mijn cohort net in de teleurstellingsfase en is er geen andere oplossing dan te wachten op de Vrijheid.

de enige andere oplossing lijkt zo zwak dat het moeilijk is om te schrijven: zoek een manier om te stoppen met herkauwen, om buiten onszelf te denken. Een van de onverwachte reliëfs van het hebben van een kind is alle tijd besteed aan het niet aan mezelf denken. Ik had me niet gerealiseerd hoe ziek ik van mezelf was geworden.

de oplossing is geen kind krijgen – een baby is nooit de oplossing! Er zijn andere manieren om verder te gaan van het herkauwen: betekenisvol werk, niet-erg-betekenisvol-maar-leuke hobby ‘ s, Huisdieren, Vrijwilligerswerk, lezen, verkennen. (Ik weiger te zeggen reizen, want het is een domme trope dat reizen maakt je een meer voldaan of beter persoon!)

het hoeft jou niet een beter mens te maken; mijn kind heeft mij zeker niet een beter mens gemaakt. Dat is niet het doel, het is gewoon proberen gelukkiger te zijn en niet te zielig in onze collectieve kwart-achtige levenscrises.

{{#ticker}}

{{topLeft}}

{{bottomLeft}}

{{topRight}}

{{bottomRight}}

{{#goalExceededMarkerPercentage}}

{{/goalExceededMarkerPercentage}}

{{/ticker}}

{{heading}}

{{#paragraphs}}

{{.}}

{{/paragraphs}}{{highlightedText}}

{{#cta}}{{text}}{{/cta}}
Remind me in May

Accepted payment methods: Visa, Mastercard, American Express en PayPal

wij nemen contact met u op om u eraan te herinneren bij te dragen. Kijk uit voor een bericht in je inbox in mei 2021. Als u vragen heeft over bijdragen, neem dan contact met ons op.

  • Deel op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen via e-Mail
  • Delen op LinkedIn
  • Delen op Pinterest
  • Delen op WhatsApp
  • Delen op Messenger

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.