mihin salisiinia käytetään

me kaikki tiedämme, että ensimmäinen askel aknen parantamiseen on anti-inflammatorinen, joten ostaessamme anti-akne-tuotteita, kiinnitämme huomiota tarkistaaksemme, onko ainesosaluettelossa anti-inflammatorisia ainesosia. Tänään, let ’ s oppia salisiini, yleisesti käytetty anti-inflammatorinen ainesosa.

Salisiiniuute

Salisiiniuute

salisiini tunnetaan myös nimellä valkoinen pajunkuoriuute. Se esiintyy laajalti monien paju-ja poppelilajien kaarnassa ja lehdissä. Salisiinin vaikutukset ovat seuraavat:

1. Kuumeen, vilustumisen ja infektioiden
hoito” luonnollisena aspiriinina ” salisiinia käytetään lievän kuumeen, vilustumisen, infektioiden, akuutin ja kroonisen reumaattisen epämukavuuden, tulehduksen aiheuttaman päänsäryn ja kivun hoitoon. Aspiriinilla (asetyylisalisyylihapolla), salisiinin synteettisenä korvikkeena, on mahdollisesti vaarallisia sivuvaikutuksia ruoansulatuskanavassa. Luonnollisena kokoonpanonaan salisiini voi harmittomasti muuttua salisyylihapoksi veressä ja maksassa ruoansulatuskanavan kautta. Muutosprosessi kestää tunteja, joten tulokset eivät heti tunnu ihmiskehossa, vaan yleinen vaikutus kestää tunteja.

2. Niveltulehdus-ja selkäkivun lievittäminen

salisiinin uskotaan olevan Salix Peelin kyky vastustaa tulehdusta ja lievittää kipua. Pajun kuoren kipua lievittävä vaikutus on yleensä hitaampi, mutta kestää kauemmin kuin tavallisten aspiriinivalmisteiden. Eräässä tutkimuksessa todettiin, että kasviperäinen yhdiste, joka sisältää 100ng salisiinia, voisi tehokkaasti parantaa niveltulehduspotilaiden analgeettista kykyä kahden kuukauden jatkuvan annostelun jälkeen. Toisessa kokeessa havaittiin, että 1360 mg: n päivittäinen Salix-kuoriuutteen saanti kahden viikon ajan oli parempi teho nivelkivun ja/tai niveltulehduksen hoidossa. Suurten Salix peel-uutteannosten käyttö voi myös lievittää alaselkäkipuja. Neljän viikon tutkimuksessa todettiin, että 240 mg salisiinia sisältävä Salix peel-uute voisi tehokkaasti vähentää alaselkäkivun pahenemista.

3. Poista cutiini ja paranna ihon laatua

patentissa ”salisyylihappo ärsyttävänä yhdisteenä kosmetiikassa ja ihon valmisteissa ulkoiseen käyttöön” salisyylihappoa pidetään tehokkaana ainesosana ”niin sanotun”pistävän kivun”hallinnassa ja ehkäisyssä. Salisyylihappoa voidaan käyttää atooppisen ihottuman, tyypin I ja IV ihoärsytyksen hoitoon, ja salisyylihappo voi nostaa ärsytyskynnystä herkälle iholle.”Salisiinin aspiriinin kaltaisten ominaisuuksien uskotaan myös olevan hyödyllisiä vaipan ihottuman, herpeettisen tulehduksen ja auringonpolttaman poistamisessa noin 5%: n pitoisuutena.

salisiinin nykyisiä käyttötarkoituksia ovat kuumelääkkeet, reumalääkkeet, kipulääkkeet ja kosmetiikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.