het ontgiften van heroïne of opioïden zonder medicatie is een hel. Ik kan het weten.

bij veel gebruikers wordt volledige ontwenning vaak voorafschaduwd door een geeuw, of misschien een loopneus, een pijnlijke rug, een gevoelige huid of een rusteloze poot. Voor mij was het teken dat de heroïne uitgewerkt was een licht tintelend gevoel toen ik urineerde.

deze veelzeggende signalen — kleine ergernissen op zichzelf-veroorzaakten een wanhopige paniek: Ik kan maar beter zo snel mogelijk heroïne of een opioïd in mijn lichaam krijgen, of anders zou ik zo ‘ n vreselijke ziekte ervaren dat ik bijna alles zou doen om het te voorkomen: koud zweet, misselijkheid, diarree en pijn in het lichaam, allemaal vermengd met depressie en angst die het onmogelijk maken om iets te doen, behalve stilstaan bij hoe ziek je bent.

u hunkert naar opioïden, niet omdat u per se high wilt, maar omdat ze onmiddellijk verlichting brengen.Stoppen met heroïne was mijn plan elke nacht toen ik ging slapen. Maar als de ochtend kwam, hield ik het zelden een uur vol, laat staan de dag, voordat ik een manier vond om heroïne te krijgen. Mijn eerste keer in een afkickkliniek, maakte ik een uur, als dat zo is. Toen ik naar buiten liep, zei een medewerker iets met het effect van “Ik dacht niet dat je het lang zou volhouden.”

nadat mijn ouders de stad uit verhuisden, deels om bij mij weg te komen, zou ik vijf uur weg bij hun nieuwe huis verschijnen met grote hoop om van de gewoonte af te komen en een nieuw leven te beginnen. Maar na een nacht zonder te slapen, over de vloer rollen stuiptrekkend terwijl ze braken in een stalen mengkom, smeekte ik hen om benzinegeld om de 300 mijl terug te rijden naar waar ik woonde en een beetje extra geld voor heroïne. Ik deed dit zo vaak dat mijn moeder me eens uit frustratie zei: “Je komt opdagen, geeft over en gaat dan weg.”

een” cold turkey ” – terugtrekking is voor velen niet verrassend onmogelijk. Daarom heeft de medische gemeenschap het gebruik van methadon en buprenorfine — medisch bekend als medicatie-assisted treatment, of MAT — gecombineerd met counseling, grotendeels omarmd als de “gouden standaard” voor de behandeling van opioïdenverslaving. Zoals opioïden zelf, verminderen deze medicijnen hunkering en stoppen ze met het uit de markt nemen zonder een significante high te veroorzaken, en worden ze op een gecontroleerde manier toegediend.

” Detox alleen werkt vaak niet voor iemand met een opioïdengebruik stoornis, ” zei Marlies Perez, chief of substance use disorder compliance bij het California Department of Health Care Services, die schatte dat het een realistische optie zou kunnen zijn voor slechts 15 van de 100 mensen.

Studies hebben ook aangetoond dat MAT het risico op overlijden door overdosering met 50 procent vermindert en iemands behandelingstijd verlengt.

maar zelfs met sterke bewijzen voor MAT, is er discussie over de vraag of MAT moet worden aangeboden aan mensen die worstelen met opioïden. Sommige staten, zoals Californië, hebben enorm uitgebreid programma’ s: het Department of Health Care Services heeft 50 mat uitbreidingsprogramma’ s, waaronder in spoedeisende hulp, ziekenhuizen, eerstelijnszorg instellingen, gevangenissen, rechtbanken, tribale landen en veteranen ‘ diensten; de staat heeft ontvangen $230 miljoen in subsidies van de federale overheid om te helpen met deze inspanningen. Maar veel staten en gemeenschappen neigen naar een onthouding of op geloof gebaseerde benadering en weigeren MAT als optie aan te bieden. In 2017 bood slechts ongeveer 25 procent van de behandelcentra het aan.

net zoals de reis naar verslaving voor iedereen uniek is, werken verschillende benaderingen voor mensen die hun weg naar buiten proberen te vinden. Volksgezondheidsdeskundigen vinden dat ze allemaal op tafel moeten liggen.

Diane Woodruff, een schrijfster uit Arizona die verslaafd raakte aan opioïden medicatie voorgeschreven voor een slechte rug, beschreef ontwenning als volgt: “als je ooit de griep hebt gehad, is het zo, maar keer 100.”Woodruff ging door de ziekte elke maand gedurende vijf dagen totdat ze haar recept van OxyContin kon vullen.

andere mensen beschreven de ziekte alsof mieren onder hun huid kruipen of zuur in hun botten wordt geïnjecteerd. Woodruff was in staat om voorgoed te stoppen nadat ze afkickte, een soort van. Ze gebruikte kratom en marihuana om te helpen met de detox.

Noah, een 30-jarige uit San Francisco die vroeg dat zijn achternaam niet gebruikt zou worden, zei dat MAT een “wonder” was.”Noah bracht vijf jaar door met Suboxone, een merknaamformule van buprenorfine en naloxon, rond de tijd dat fentanyl ongestraft levens begon te nemen. Suboxone nam zijn verlangen naar heroïne weg, maar hij bleef alcohol drinken en cocaïne injecteren en andere drugs gebruiken voor een tijdje totdat hij lid werd van een nuchtere gemeenschap. Hij heeft MAT een half jaar geleden afgezworen.”Er is geen debat dat MAT werkt — het bewijs is duidelijk,” zei Dr. Kelly Clark, president van de American Society of Addiction Medicine. Opioïdengebruik verandert de chemie van de hersenen, soms permanent. Buprenorfine en methadon stoppen de onttrekkingen, verminderen de hunkering en blokkeren, wanneer het wordt ingenomen zoals voorgeschreven, de high van andere opioïden. Deze medicijnen “toon en reset de hersenen,” helpen om “normaliseren” het individu, Clark toegevoegd.

binnen de negen jaar na mijn heroïnegebruik heb ik vele malen geprobeerd nuchter te worden: detox, revalidatie in woningen, en met morfine en methadon onder leiding van een zorgverlener. Voor mij heeft Suboxone het antwoord niet bewezen, hoewel ik het (om eerlijk te zijn) nooit heb genomen zoals voorgeschreven onder toezicht van een arts. Ik was ambivalent en niet in staat om aanwijzingen te volgen, laat staan een behandelplan. Ik wilde niet worden geketend aan een andere opioïde of moeten inchecken met een zorgverlener elke week of maand of moeten gaan naar counseling — zelfs als dat alles zou hebben geholpen me beter te functioneren. (Een veel voorkomende kritiek op methadon of buprenorfine is dat het gewoon het ene medicijn voor het andere vervangt.)

maar Suboxone bracht me uiteindelijk tot nuchterheid. Op een dag in December 2008, probeerde ik nog een keer om succesvol te ontgiften van heroïne in het huis van mijn ouders. Om het makkelijker te maken, Ik had een paar pillen Suboxone, illegaal verkregen. Dus, nadat het lichaam pijn deed en dat rare gevoel toen ik plaste, begon de zoemende bal van angst te groeien in de put van mijn maag en, net toen het leven ondraaglijk begon te lijken, verpletterde ik een van de Suboxone tabletten en snoof het van mijn dressoir. Buiten mijn medeweten op het moment, wanneer Suboxone wordt verpletterd, geeft het een anti-knoeien chemische stof die de gebruiker in volledige terugtrekking stuurt.

de volgende drie dagen zat ik opgesloten in een kamer toen mijn lichaam en geest zich begonnen te ontrafelen. Ik sliep nauwelijks en er was veel diarree en braken. Nadat het ergste voorbij was, zwierf ik apathisch rond in het huis van mijn ouders, en sliep twee weken niet. Toen ben ik lid geworden van een nuchtere gemeenschap en heb ik al 10 jaar geen opiaat aangeraakt.

MAT was voor mij persoonlijk niet de ontsnappingsroute voor verslaving en ik heb gemengde gevoelens over deze medicijnen. Maar met tienduizenden sterfgevallen door opiaten per jaar, is het logisch dat mensen die worstelen met verslaving en geconfronteerd worden met het angstaanjagende spook van terugtrekking alle opties beschikbaar hebben.

dit verhaal werd geproduceerd door KHN, dat California Healthline publiceert, een redactioneel onafhankelijke dienst van de California Health Care Foundation.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.