x

Privacy & Cookies

deze website maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Meer informatie, waaronder het beheren van cookies.

Begrepen!

advertenties

Scroll naar beneden voor huismiddeltjes

ik wilde iets leuks doen voor mijn vriend. We wonen samen en ze heeft regelmatig voor me gekookt.elk gerecht leek op de omslag van een receptenboek te staan.Op een dag vertelde ik haar dat ik zou koken, en die middag ging ik naar de lokale kruidenier om ingrediënten op te halen. De’ South American brunch ‘is een van Jamie Oliver’ s 15 minuten durende maaltijden, maar het kost me ongeveer een uur om je een idee te geven van mijn culinaire niveau.

het is de gedachte die telt, dus ik kreeg mijn ingrediënten-tomaten, koriander, munt, citroen, zwarte bonen, komijnzaad, eieren en 4 verse jalapeño pepers — en ging aan het werk.

ik had het gerecht eerder gemaakt, het heeft een hete peper garnering. Je snijd de jalapeños voeg ze toe aan een mix van azijn en suiker. Maar ik had nooit meegemaakt wat er ging gebeuren.

ik heb mijn paprika ‘ s gehakt. Op hetzelfde bord heb ik de tomaten en de kruiden klaargemaakt. Ik pakte ze op met de toppen van mijn vingers en liet ze in mijn kopje azijn vallen. Ik schraapte het overschot in de bak van de snijplank met mijn hand. Ik heb mijn recept beoordeeld. Ik krabde aan mijn linkeroog. Ik voelde een brandend gevoel alsof mijn netvlies ter plekke werd gesist. Ik schreeuwde. Ik rende naar het toilet. Ik kneep mijn ooglid goed dicht, bang om de schade te zien. Ik spatte water in de buurt, vruchteloos.

al snel brandden mijn handen ook met het vuur van 1000 duivels. Eenogige en in ondraaglijke, toenemende-met-de-minuut pijn gooide ik de laatste delen van het diner samen en ging naar mijn kamer om niet te ruïneren de sfeer van de maaltijd. Stuurde een sms: “er is diner voor u op de bank!”

In mijn kamer begon mijn jalapeño hel net. Ik had te maken met wat voelde als 2de of 3de graad brandwonden. Ik messaged mijn andere kamergenoot die nog op het werk was: Er is iets ergs gebeurd, Ik heb hulp nodig. Ik bereidde haar voor om me naar de eerste hulp te brengen. Ik googelde mijn symptomen tussen de aanvallen door met een pak ijs – Ik had Jalapeño handen.

chemisch gesproken, Jalapeño handen wordt veroorzaakt door blootstelling aan de capsaïcine in paprika ‘ s. Capsaïcine veroorzaakt niet echt een chemische brandwond, maar het reageert met je zenuwstelsel op een manier die je lichaam doet denken dat je verbrand bent, wat weefselontsteking veroorzaakt. Meer specifiek, het activeert onze TRVP1 receptoren die er zijn om ons een signaal (door een brandend gevoel) te geven indien geactiveerd. Het wordt geactiveerd door contact met dingen die warmer zijn dan 43 graden Celsius of met een zeer zure pH-balans, wat ons waarschuwt voor schade. Maar het wordt ook geactiveerd door capsaïcine. Daarom is het een actief ingrediënt in pepper spray.

toen Anna de kamer binnenkwam was ik in een toestand. Ik lag in het donker, armen uitgestrekt en vingers bungelend in directe ontploffing van de AC, ogen dichtgedrukt proberen om mezelf te slapen of om de vroege dood na het proberen van een reeks mislukte home remedies: afwasmiddel, melk, het ijs pak. Niets had de pijn meer dan een paar minuten verzacht.

haar komst bood de mogelijkheid om meer wetenschappelijke experimenten te vinden op het Internet, dankzij haar vermogen om haar handen te gebruiken om te google. Ze vond al snel een gelijkwaardige vervanger voor het zien van een medische professional — een 24-pagina, 241-commentaar lange draad op de chat forum van een koken website.

” HELP … de vingers branden van het snijden van jalapenos. Remedies?”Op posted in 2006.

de antwoorden waren rustgevend in het feit dat honderden anderen waren gegaan door dezelfde wanhoop die ik had, verwoed hun handen in iets in hun koelkast of badkamer kast om de pijn te verlichten. De verschillende resultaten waren gemeld in de thread. Dit zijn slechts enkele van de suggesties:

  • Genieten handen in limoensap
  • Genieten handen in wodka
  • Uitvoeren handen onder warm water totdat het te pijnlijk om te dragen
  • Omslag handen in de yoghurt
  • Omslag handen in zure room
  • Zet vingers in bleach
  • Pee op handen
  • Crush Mylanta en wrijf de handen op
  • Suiker scrub
  • Aloë vera

minstens twee vrouwen op het forum zeiden ze allebei bevallen van 5 baby ‘ s, met en zonder drugs, en nog steeds vinden de peper pijn meer ondraaglijke. De draad is nog steeds gaande vandaag, met de meest recente reactie ongeveer 6 maanden geleden.

voor de goede orde, Anna maakte me een lime vingerbad en een vodka vingerbad, en ik draaide tussen de twee. Ik deed ook de warmwatermethode (bedoeld om je poriën te openen om de capsaïcine vrij te geven), maar ik denk dat het te laat was. Ik ging uiteindelijk slapen, maar werd de volgende dag wakker met een grote, rode brandende handafdruk op mijn been van waar mijn jalapeño hand op mijn lichaam had rustte. De symptomen gingen na ongeveer 24 uur voorbij.= = Verhaal = = Jalapeno ‘ s handen zijn geen grap. Voorzichtig omgaan…en handschoenen.

advertenties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.