ben Baker/Redux

Katie Couric leidde NBC’ s Today show tot dominante ratings tijdens haar 15 jaar als cohost. Ze ging op om netwerk TV ‘ s eerste solo vrouwelijke avondnieuws anchor (in een vijf jaar durende stint op CBS) en om een overdag talkshow (Katie) te lanceren-allemaal terwijl pleiten voor kankerpreventie. Sinds 2013 is ze het wereldwijde nieuwsanker voor Yahoo.

HBR: je hebt een lange carrière gehad in TV news, een van de meest politieke bedrijven die er zijn. Hoe heb je zo effectief leren omgaan?

Couric: ik denk dat de manier om met je bazen om te gaan, is om goed te leveren en het goed te doen, ongeacht de mate van succes van die organisatie. Ik was niet echt goed in het beheren van up-in feite, dat is een gebied waar ik had kunnen verbeteren en waarschijnlijk nog steeds kon verbeteren. Ik heb altijd contact gehad met mijn collega ‘ s, bazen en mensen die voor mij werken op een heel natuurlijke en apolitieke manier. Ik had waarschijnlijk veel beter kunnen slijmen op verschillende punten in mijn carrière.Heeft u na 25 jaar interviewen van wereldleiders enige verandering opgemerkt in de leiderschapskwaliteiten die mensen waarderen of het soort mensen dat leiders wordt?

er is een zeer interessante trend naar authenticiteit. Ik denk dat sociale media en technologie de notie van het beheren van iemands imago hebben opgeblazen. Een van de redenen waarom Donald Trump dit jaar resoneerde is dat mensen hunkeren naar authenticiteit—een natuurlijke interactie tussen de consument of de kiezer en de publieke figuur, of zelfs de beroemdheid. Hij weet hoe hij dat moet doen.

In uw carrière werd u al heel vroeg als authentiek beschouwd. Mensen zagen een persoonlijke kant van je die ze niet zien bij veel mensen op TV. Creëerde dat uitdagingen toen je in een avondankerrol stapte?

een ochtendshow heeft zo ‘ n los formaat dat het een toevallige conversatie en interactie mogelijk maakt die je essentie bijzonder duidelijk maakt. Ik denk dat dat een van de redenen was dat ik ‘ s ochtends succesvol was. Mensen vonden dat ze het echte artikel kregen. Ik was dezelfde off-camera als ik op was. Het leverde waarschijnlijk een aantal uitdagingen op toen ik het CBS Evening News ging doen, omdat dat formaat me niet in staat stelde om zo ontspannen te zijn of zoveel met elkaar te communiceren—om vragen te stellen en mijn persoonlijkheid te tonen. Het verankeren van het avondnieuws is nogal een beperkende baan: voor het grootste deel lees je lead-ins naar andermans verhalen en dan lees je kopie. Omdat het formaat zo strak is—22 minuten in totaal—kon ik me niet zo verhouden tot het publiek als ik ‘ s morgens had kunnen doen. Het is nog steeds een zeer belangrijke baan, en je mag evenementen doen zoals verkiezingsavonden en tussentijdse verkiezingen en conventies en grote breaking news verhalen, en presidenten en premiers interviewen. Maar dag in dag uit, is er niet zoveel speelruimte om een persoonlijkheid te hebben en jezelf te zijn.Sommige critici zeggen dat het avondnieuws en gezaghebbende presentatoren niet langer relevant zijn. Wat denk jij?

ik denk dat ze nog steeds erg relevant zijn. De omvang van het publiek blijft belangrijk voor alle drie de avonduitzendingen, en ik ben blij dat Judy Woodruff en Gwen Ifill zijn verankeren PBS NewsHour. Het publiek voor deze shows is een beetje ouder, en of die kijkers gaan verouderen of zal dezelfde betekenis in de toekomst—dat is voor het grijpen. Er zijn nu zoveel verkooppunten, en er is zoveel geweldige journalistiek gaande die direct beschikbaar is wanneer je maar wilt. Mensen consumeren informatie zo anders dan vijf jaar geleden, dat het je doet afvragen of iemand ooit weer de autoriteit en de plaats in het publieke bewustzijn zal commanderen .

richten TV-netwerken zich te veel op welke programma ‘ s Nummer één of nummer twee zijn in plaats van op kwaliteit?

de purist in me wil dat de kwaliteit van het werk de belangrijkste maatstaf voor succes wordt. Maar dit is de echte wereld, en het resultaat is almachtig. Dingen worden gedicteerd door ratings en door hoeveel je adverteerders kunt rekenen. Toen ik bij de televisie zat, moesten we altijd de balans afwegen. Maar er kwam een tijd dat mensen keken naar de minuut-voor-minuut ratings en het bepalen van de programmering en inhoud keuzes door wat er piek. Dat hoeft het publiek niet te dienen. En ik geloof nog steeds dat nieuws van vitaal belang is voor het opleiden van de kiezers. Soms gaan hoge ratings en inhoud van hoge kwaliteit niet hand in hand.

uw talkshow overdag, Katie, sloeg niet aan. Waarom niet?

ik zou zeggen dat de show het best goed deed. We hadden ongeveer twee miljoen mensen per dag kijken, gemiddeld, dat is een vrij significant aantal-vooral als je het vergelijkt met kabelnetwerken. Ik denk dat de verwachting van meet af aan waarschijnlijk onrealistisch was, omdat sommige mensen achter de schermen nog steeds werkten alsof er minder opties waren en mensen veel meer televisie keken. Ik ging altijd naar binnen met mijn ogen wijd open. Ik wilde dat de show een succes zou worden, maar ik voelde me ook erg comfortabel om te zeggen: “Ik ga dit proberen. Er zijn bepaalde soorten shows die ik wil doen. Er zijn onderwerpen die Ik wil behandelen.: of het nu gaat om het verlagen van de drinkleeftijd, of om het kijken met het Innocence Project naar mensen die ten onrechte zijn veroordeeld.”Als het niet resoneerde met een middagpubliek, dan vond ik dat prima. Ik was nooit van plan om compromissen te sluiten over het soort verhalen dat ik belangrijk vond en het soort werk dat ik wilde doen. Ik was niet van plan om te pander. Ik denk dat ik me realiseerde dat ik in de eerste plaats een journalist ben met een persoonlijkheid. Ik ben geen persoonlijkheid die toevallig een journalist is. Uiteindelijk was het waarschijnlijk niet het perfecte formaat voor het soort materiaal dat ik wilde coveren. Maar ik ben echt trots op de shows.

wat heeft u het meest verrast over het overschakelen naar een digitaal nieuwsformaat bij Yahoo?

ik heb geprobeerd om verhalen te doen met veel bereik, of ze nu issue-georiënteerd zijn of persoonlijkheidsprofielen. Mensen kijken naar mijn video ’s en blijven langer bij hen dan veel andere video’ s die online beschikbaar zijn. We werken nog steeds aan het bereiken van de juiste lengte—hoe ze te krijgen in “snackable” porties, hoe langere interviews beschikbaar te maken als mensen geïnteresseerd zijn. We proberen Facebook te vinden wanneer mensen echt een diepe duik willen nemen, wanneer ze willen dat we de aandacht vestigen op Hoe inhoud te herhalen (zoals ze zeggen bij Yahoo) voor verschillende platforms, of het nu een zes seconden durende Vine, een 15 seconden durende Instagram-video, of iets op Facebook. Het is nog steeds een leerproces voor mij. U kunt content leveren van zoveel verschillende brandslangen, en we proberen ze allemaal te accommoderen.

hoe verhoudt de druk voor online verkeer zich tot de druk voor tv-kijkcijfers?

er is niet dezelfde obsessie met kijkcijfers elke ochtend, of voor de voorafgaande week. Natuurlijk willen we dat mensen kijken, en we willen betrokkenheid, wat heel belangrijk is—je wilt dat mensen bij het materiaal blijven. Ik krijg veel verkeer, en mijn bazen bij Yahoo lijken blij te zijn met de inhoud die ik geef en met het aantal mensen die kijken. Soms is het moeilijk voor mensen om mijn werk online te vinden, dus een van onze uitdagingen is om het zo vindbaar mogelijk te maken.

hoe beïnvloedt de opkomst van online nieuws het tempo en de dynamiek van de presidentiële race van 2016?

zoals Donald Trump zou zeggen, het is enorm. Jeb Bush en Donald Trump krijgen in Twitter gevechten. Mensen reageren in een nanoseconde op wat iemand anders zegt. Ik hoop dat ik in staat zal zijn om diepere, meer inhoudelijke dekking van de kandidaten te bieden. Het is gemakkelijk om meegezogen te worden in een hilarische GIF van Donald Trump of wat van de dingen die viraal gaan. Ik probeer lange interviews te geven met de kandidaten die mensen kunnen gebruiken om ze op een veel meer inhoudelijke manier te leren kennen. Ik ben geschokt door sommige dingen die ik heb gezien op sociale media, en ik denk dat ze de toon zetten voor deze campagne. Veel dingen zijn niet bepaald burgerlijk discours, en ik denk dat dat een reden is waarom Donald Trump het goed doet. Hij is erg bedreven in sociale media, en hij is volledig losgekoppeld. Dat is de nieuwe norm voor de manier waarop we communiceren-zonder filters.

u hebt meer dan 15 jaar doorgebracht als een prominent pleitbezorger en fondsenwerver voor kankergerelateerde kwesties. Bent u verbaasd of gefrustreerd dat ondanks aanzienlijke vooruitgang in detectie en preventie, er niet meer vooruitgang is voor behandeling en behandelingen?

de woorden “frustratie” en “kanker” gaan hand in hand. Er zijn belangrijke doorbraken geweest, en ik denk dat we op de afgrond staan—Ik zeg dit waarschijnlijk elk jaar—van een aantal prachtige nieuwe benaderingen en behandelingen. Maar het is niet genezen, en ja, het is erg frustrerend. Een van de dingen die ik door de jaren heen heb geleerd is dat kanker duizend verschillende ziekten en duizend verschillende biologieën is. Er is geen one-size-fits-all behandeling of therapie. We leren veel meer over een aantal overeenkomsten in hoe kankers—niet alleen leverkanker, of longkanker, of borstkanker—zich ontwikkelen en verspreiden. Dus ik ben voorzichtig optimistisch dat betere behandelingen en therapieën zullen worden ontwikkeld.

hebben uw dochters, die nu jongvolwassenen zijn, te maken met carrièreproblemen vanwege hun geslacht, of zijn er dingen veranderd sinds u twintiger was?

beide meisjes ervaren een deel van de druk van hun geslacht, een deel van de objectivering van vrouwen in elke setting. Maar ze voelen dat alles mogelijk is in termen van hun carrière, ondanks het alomtegenwoordige seksisme dat nog steeds bestaat. Ze zullen waarschijnlijk met dezelfde uitdagingen van werk/privé balans worden geconfronteerd als ik-ons land bevindt zich nog steeds in de Middeleeuwen als het gaat om de opvang van werkende gezinnen. Ik denk dat ze een beetje druk voelen om iemand als ik—zeer hoog profiel en hard opladen—als moeder te hebben. Dat kan ontmoedigend zijn.U rapporteert rechtstreeks aan Marissa Mayer, CEO van Yahoo. Wat kunt u ons vertellen over haar als leider en haar inspanningen om het bedrijf te transformeren?Marissa is een echte visionair. Ze heeft geweldig werk verricht om Yahoo te helpen zich te concentreren op technologie en het productaspect van het bedrijf, en ze geeft veel om inhoud, informatie, over de beste manier om die informatie te leveren. Ze houdt van design, dus ik denk dat ze meerdere hoeden draagt in haar rol als CEO.Vroeger was TV een gemeenschappelijke ervaring—gezinnen keken samen. Nu kijken we online video ‘ s op kleine schermen. Is er iets verloren?

daar denk ik de hele tijd aan—dat we constant aan onze apparaten gebonden zijn. Ik denk aan de impact die technologie heeft op onze kinderen—emotioneel, psychologisch, en in termen van kritisch denken, tijdmanagement, en waar ze zich op richten. Een vriendin van me vertelde me laatst dat haar kinderen, een 12-jarige en een negen-jarige, achterin de auto zaten. een zei: “ga je die foto op Instagram zetten?”De andere antwoordde,” Ja, ik denk dat Ik zal-het kreeg maar 40 likes.”Wat voor cultuur is dit? Wat voor soort wereld creëren we voor onszelf en onze kinderen als alles draait om externe validatie? Toch doe ik hetzelfde. Ik post een foto en dan denk ik, ” Oh, dat kreeg niet veel likes. Ik vraag me af waarom.”

vorig jaar produceerde u een documentaire voor Sundance. Vertel me over die ervaring.

een van de geweldige dingen aan het werken bij Yahoo is dat het me veel flexibiliteit geeft om andere projecten na te streven. Ik maakte een documentaire over obesitas bij kinderen genaamd Fed Up die echt leek te resoneren. Het was een van de best beoordeelde documentaires van 2014. We waren in staat om een een uur durende versie van de film te laten zien op scholen. Dat soort werk, samen met mijn kankerwerk, stelt me in staat om me te concentreren op cruciaal belangrijke sociale kwesties. Documentaires zijn de nieuwe journalistiek, in vele opzichten. Op dit moment werk ik aan een over wapengeweld in Amerika. Ik begon ook een productiebedrijf om projecten te doen waar ik gepassioneerd over ben, en ik werk aan een show over ochtendtelevisie met Diane English (die Murphy Brown deed) en Michelle Pfeiffer, wat leuk en interessant is. Net zoals de media gediversifieerd zijn, probeer ik te diversifiëren, en dat geeft me ongelooflijke creatieve vrijheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.