Obraz: Getty

Gmail jest świetny, ponieważ możesz sprawdzać wiadomości z prawie każdego urządzenia podłączonego do Internetu. Ale co, jeśli to urządzenie podłączone do Internetu stanie się komputerem Twojego znajomego i zapomnisz się wylogować po zakończeniu?

Najnowsze wideo

ta przeglądarka nie obsługuje elementu wideo.

Gmail oferuje możliwość zdalnego wylogowywania urządzeń za pośrednictwem aplikacji. Jest to coś, czego osobiście używałem kilka razy, gdy przekazałem tablet znajomemu, aby pożyczył, zdając sobie sprawę, że po opuszczeniu mojego domu mój e-mail był nadal połączony z nim.

czy to najgorsze, że mój przyjaciel widzi moją skrzynkę odbiorczą? Prawdopodobnie nie. To powiedziawszy, czasami są powiadomienia o rzeczach, które kupiłem (być może dla tego przyjaciela) lub innych notatkach, które wolałbym zachować prywatność, niż stawiać je przed moim kumplem.

G / O Media mogą dostać prowizję

Reklama

jeśli przypadkowo zalogujesz się na urządzeniu, wylogowanie zdalne jest bardzo proste.

najpierw zaloguj się do Gmaila na posiadanym urządzeniu. Przewiń do dołu strony i wybierz ” Szczegóły.”Wyskakujące okienko pokaże Ci wszystkie miejsca, w których jesteś aktualnie zalogowany . Kliknij „Wyloguj się ze wszystkich innych sesji internetowych Gmaila”, aby wylogować się na komputerze znajomego.

Reklama

w przypadku urządzeń musisz przejść do myaccount.google.com następnie „Logowanie & bezpieczeństwo”, a następnie powiadomienie o aktywności urządzenia &. W części „ostatnio używane urządzenia” zobaczysz wszystkie urządzenia, które są obecnie upoważnione do uzyskiwania dostępu do konta Gmail. Stuknij urządzenie, dla którego chcesz odwołać dostęp, a następnie wybierz pozycję Usuń, aby zdalnie je wylogować.

Reklama

Emily jest dziennikarką techniczną, podróżniczą i alkoholową z San Francisco. Jest również autorką książki ” Productivity Hacks: 500 + Easy Ways to achieve More at Work–that Actually Work!”

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.