vad används Salicin för

vi vet alla att det första steget att bota akne är antiinflammatoriskt, så när vi köper anti-akne-produkter kommer vi att vara uppmärksamma på att kontrollera om det finns antiinflammatoriska ingredienser i ingredienslistan. Låt oss idag lära oss om salicin, en vanligt förekommande antiinflammatorisk ingrediens.

Salicinextrakt

Salicin extrakt

Salicin, är också känd som vit pil bark extrakt. Det är brett fördelat i bark och löv av många arter av pil och poppel. Effekterna av salicin är följande:

1. Behandling av feber, förkylning och infektioner
som ett” naturligt aspirin ” används salicin för att behandla mild feber, förkylning, infektioner, akut och kronisk reumatisk obehag, huvudvärk och smärta orsakad av inflammation. Aspirin (acetylsalicylsyra), som ett syntetiskt substitut av salicin, har potentiellt farliga biverkningar på mag-tarmkanalen. Som sin naturliga konfiguration kan salicin ofarligt omvandlas till salicylsyra i blod och lever genom mag-tarmsystemet. Transformationsprocessen tar timmar, så resultaten känns inte omedelbart av människokroppen, men den allmänna effekten varar i timmar.

2. Lindra artrit smärta och ryggsmärta

Salicin tros vara källan till Salix peel förmåga att motstå inflammation och lindra smärta. Den analgetiska effekten av pilbark är vanligtvis långsammare men varar längre än för vanliga aspirinprodukter. En studie visade att en växtbaserad förening innehållande 100ng salicin effektivt kunde förbättra den analgetiska förmågan hos patienter med artrit efter två månaders kontinuerlig administrering. Ett annat experiment visade att ett dagligt intag av 1360 mg Salix bark extrakt i två veckor hade bättre effekt vid behandling av ledvärk och/eller artrit. Användningen av höga doser av Salix peel-extrakt kan också hjälpa till att lindra smärta i ryggen. En fyra veckors studie visade att Salix peel extrakt innehållande 240 mg salicin effektivt kan minska försämringen av ryggsmärta.

3. Ta bort cutin och förbättra hudkvaliteten

i ett patent med titeln ”salicylsyra som en irriterande förening i kosmetika och hudpreparat för extern användning” anses salicylsyra vara en effektiv ingrediens i ”kontroll och förebyggande av så kallad”stickande smärta”. Salicylsyra kan användas för att behandla atopisk dermatit, hudirritation av typ i och IV, och salicylsyra kan öka tröskeln för irritation för känslig hud.”Salicins aspirinliknande egenskaper anses också vara användbara för att eliminera blötsutslag, herpetisk inflammation och solbränna i en koncentration av cirka 5%.

nuvarande användningar av salicin inkluderar antipyretika, reumatiska läkemedel, smärtstillande medel och kosmetika.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.